U županiji kuća za 373 € po kvadratu

Većina hrvatskih županija beleži pad u traženim cenama, osim Primorsko-goranske, Varaždinske i Ličko-senjske.

Region

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2015.

12:09

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Prema analizi portala Njuškalo, sprovedenoj na uzorku od 157.000 nekretnina oglašenih u julu 2015. cene nekretnina pokazuju pad od jedan odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

U odnosu na juli 2011. cene su pale pet odsto. Većina županija na mesečnom nivou beleži pad u traženim cenama, osim Primorsko-goranske, Varaždinske i Ličko-senjske, koje su zabeležile rast traženih cena nekretnina. Najveći pad cena na godišnjem nivou prisutan je u županijama u kontinentalnom delu Hrvatske, a posebno u Slavoniji. U zapadnoj Slavoniji županiji beleži se tako pad cena nekretnina od čak 15 odsto.

Što se tiče županija sa najnižim cenama, situacija je nepromenjena: u Vukovarsko-sremskoj, Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji najniže su tražene cene kvadrata. Prosečna cena kuće u Požeško-slavonskoj županiji je 373 evra po kvadratu. U Gradu Zagrebu pak prosečna cena po kvadratu za kuću u julu je iznosila 1.282 evra, što je pad od šest odsto u odnosu na isti mesec 2014. godine. Kod stanova, prosečna cena po kvadratu iznosila je 1.592 evra, odnosno jedan odsto manje u odnosu na isti mesec u prethodnoj godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: