Region

Nedelja, 25.01.2015.

15:50

Aerodrom Zagreb: 2014. bila uspešna

Međunarodni aerodrom u Zagrebu prošlu poslovnu godinu ocenio je veoma uspešnom, jer je ukupan broj putnika porastao 5,7%.

Izvor: Tanjug

Default images

Uspostavljen je i saobraćaj sa pet novih kompanija, dok su neke kompanije povećale broj letova.

Sudeći prema efektima novih avioprijevoznika koji su uveli letove iz Zagreba u zimskom redu letenja kao i najavama drugih linija, trend rasta očekuje se i u 2015. godini, piše portal Seebiz.

Pored srpskog avioprevoznika Er Srbije, sa zagrebačkog aerodroma putnike od prošle godine prevoze i KLM, Juropian Kostal Erlajns, Eurolot i Flaj Dubai.

Nekoliko "starih" kompanija povećalo je broj rotacija i veličine svoje flote. Među njima je Korian Er koji povećao broj rotacija sa četiri na 10, Er Nostrum je uveo dodatnih 10 frekvencija na linijama za Valensiju i Madrid, Onur Er i Koredon Erlajns su uveli letove dva puta nedeljno do Antalije u oktobru i novembru, dok su El Al, Lufthanza, British Ervejz i Iberia dolazili sa većim tipom aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

23 h

Podeli: