Rast prihoda slovenačkog "Mobitela"

Najveći slovenački operater mobilne telefonije "Mobitel" ostvario je u prvoj polovini godine prihod od 211 miliona evra.

Region

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2007.

19:00

Default images

Prihod "Mobitela" u prvom polugodištu bio je za pet odsto veći nego u istom periodu lane, saopštila je kompanija. Profit kompanije pre poreza, depresijacije i amortizacije (EBITDA) je istovremeno porastao za šest odsto na 71,2 miliona evra i operativna zarada za devet procenata na 36,3 miliona evra.

Na kraju juna "Mobitel", filijala telekomunikacionog preduzeća "Telekom Slovenije", imao je više od 1.268.000 korisnika, od čega su 59 odsto pretplatnici, a tržišni udeo je iznosio 69 procenata.

U saopštenju za štampu "Mobitela" stoji da je u četiri godine otkad je puštena u rad UMTS tehnologija mobilnih mreža treće generacije kompanija postavila 550 baznih stanica i povećala pokrivenost mrežom UMTS na 72 odsto slovenačke populacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: