"Očekujem varnice na našem Davosu"

Očekujem da će se na Kopaonik biznis forumu 2015 u naredna tri dana sučeliti različita mišljenja učesnika ekonomskog života Srbije, kaže Aleksandar Vlahović.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

08:12

Default images
Foto: Tanjug

Vlahović, koji je predsednik Saveza ekonomista Srbije (SES) smatra da će najzanimljiviji biti panel o makroekonomiji.

"Jako će biti dobro čuti šta misli vlada o reformskoj agendi, ali će biti dobro čuti i šta misle privrednici", rekao je Vlahović i dodao da je na manje važno šta će o tome reći na Forumu reći predstavnici Svetske banke, MMF-a i Evropske banke za obnovu i razvoj.
Foto: Tanjug
Za SES je posebno važno mišljenje uglednih ekonomskih teoretičara, istakao je Vlahović i dodao da očekuje da Forum na Kopaoniku bude sajam ideja na mikronivou, odnosno da se predstave brzorastuće kompanije sa svojim idejama.

Vlahović očekuje da ključna tačka zaključka ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma bude neophodnost restrukturiranja velikih javnih preduzeća, kao kritična tačka strukturnih reformi.
Foto: Tanjug
Odgovarajući na pitanje koja će tema izazvati najviše polemike na relaciji političari - ekonomisti - privrednici, Vlahović je naveo da će to biti panel diskusija o makroekonomiji, drugog dana Foruma.

Biće zanimljivo čuti od učesnika tog panela u kojoj je meri moguće da monetarna politika bude prilagodjena fiskalno odgovornoj politici, kako bi se spečio produženi recesioni scenario u našoj privredi, rekao je Vlahović.
Foto: Tanjug
Predsednik Saveza ekonomista Srbije istakao je da je u istoriji Biznis foruma na Kopaonika ovogodišnji skup rekordan po broju učešnika.

"Prema tome, i po tome smo postali pravi 'srpski Davos"', istakao je Vlahović, aludirajući na Svetski ekonomski forum koji se održava svake godine u poznatom zimskom centru u Švajcarskoj.

Organizatori Kopaonik biznis foruma 2015. su Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: