Skroman rast berzanskih indeksa

Indeksi akcija na Beogradskoj berzi trgovinu su završili skromnim rastom - Belex15 je ojačao 0,31 procenat, dok je indeks Belexline imao rast od 0,11 odsto.

Izvor: B92

Utorak, 02.02.2010.

15:21

Default images

Promet je vredeo 44,68 miliona dinara (453.302 evra) i bio je gotovo pet puta manji nego u prethodnoj trgovini. Učešće stranih investitora bilo je 37 odsto u ukupnoj i 40 u trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija 77 a u prodaji samo dva i po procenta.

Najveći rast u kontinuiranoj trgovini ubeležilo je Globos osiguranje [GLOS], od nešto više od 14 procenata, na 799 dinara za akciju, uz skroman promet. Kragujevačka Kredi banka [CYBN] je poskupela gotovo sedam procenata, Vital [VITL] dva, a Sojaprotein [SJPT], sa A Listinga, i Agrobanka [AGBN] po procenat i po pri čemu se akcijama beogradske banke solidno trgovalo, za 1,85 miliona dinara.

Dvocifrenim padom gubitnike predvodi pivara BIP [BIPB] koja je pojeftinila ravno deset procenata, na 36 dinara za hartiju. Velefarmu [VLFR] je cena pala gotovo šest procenata, Progresu [PRGS] pet, Dunav osiguranju [DNOS] gotovo pet, a Meser Tehnogasu [TGAS] malo više od četiri odsto.

Najviše se na kontinuiranom segmentu trgovalo AIK bankom [AIKB], za 29 miliona dinara. Veći prometi zabeleženi su i u trgovini običnim akcijama Komercijalne banke [KMBN], od dva miliona dinara, Energoprojekta [ENHL], sa A Listinga, od 1,59 miliona, i prioritetnim akcijama Komercijalne [KMBNPB], od 1,13 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najveći promet je ostvaren sa Ribokompleksom [RBKS], od 1,79 miliona dinara. Cena te hartije pala je gotovo šest procenata, na 5.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: