Dva kupca za Prvu petoletku?

Dva strana potencijalna kupca otkupila su dokumentaciju na tenderu za privatizaciju Prve petoletke, kaže zamenik direktora tog preduzeća Radomir Milić.

Izvor: B92

Petak, 26.09.2008.

12:29

Default images

Milić je dodao da je uslovima tendera predviđeno da zainteresovani kupci obavezujuće ponude za preuzimanje tog holding preduzeća podnose do 15. oktobra.

Ovo je treći tender za privatizaciju proizvođača hidraulike "Prva petoletka", a prva dva su propala, jer je po jedna kompanija otkupljivala dokumentaciju, ali nijednom nije podneta ponuda.

"Prva petoletka" ima oko šest hiljada radnika, za šest meseci ove godine ostvarila prihod od 26 miliona evra, što je, prema Milićevim rečima, za 3 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, a izvezla je proizvode u vrednosti od 16 miliona evra, što je povećanje od 10 odsto.

Ta fabrika je 1985. godine imala godišnju prihod od 460 miliona dolara, izvoz od 250 miliona dolara i zapošljavala 16 hiljada radnika.

Potencijalni kupac treba da se bavi proizvodnjom ili prometom kamiona i specijalnih vozila, proizvodnjom delova pribora za motorna vozila, metalnih proizvoda, mašina i uređaja ili trgovinom mašinama, najmanje tri poslovne godine i da je ostvario 40 miliona evra prometa u poslednjoj poslovnoj godini.

U javnom pozivu za učestvovanje na tenderu navedeno je da se na prodaju nudi 70,55 odsto Holding preduzeća "Industrija hidraulike i pneumatike 'Prva petoletka'" i njegovih 13 zavisnih društava, dok je Preduzeće za proizvodnju namenskih proizvoda "PPT-Namenska", koje
zapošljava oko 700 radnika, izdvojeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: