Savet bankara: Hipo kamata unapred

Štednjom osiguravamo sopstvenu budućnost. Polako ali sigurno, uz dobar plan i organizaciju sopstvenog novca, moguće je realizovati planove i ostvariti ciljeve.

Izvor: B92

Sreda, 02.11.2011.

11:58

Default images

A bez postavljenog cilja za štednju kao i u životu, teško je naći neophodnu motivaciju koja će nam pomoći da istrajemo do ostvarenja istog.

Štediše u Hypo Alpe Adria banci znaju da štede. Štede tokom godine, ali i za vreme trajanja meseca štednje kada Hypo banka priprema posebne kamatne stope, rokove oročenja ili neke baš specifične uslove oročenja. Razlozi za štednju su zaista raznovrsni i zavise od mogućnosti ali i starosti kao i ciljeva klijenata. Štedi se za kupovinu nekretnina ili nameštaja, najnovijih gedžeta i tehnike, kupovinu automobila, egzotična putovanja, štedi se za školovanje dece za »crne« dane u životu kada je ušteđeni novac dobrodošao.

Ove godine, štediše mogu da računaju na isplatu kamate unapred, ukoliko im je potreban dodatni izvor prihoda u ovom trenutku. Kamata može biti iskorišćena na više načina – klijenti je mogu potrošiti odmah ili okamatiti. Deponovani novac ostaje oročen na sigurnom mestu, u naredna tri, šest ili dvanaest meseci, u zavisnosti od izbora perioda oročenja. Kamatne stope u Nedelji štednje su dodatno povoljnije i kreću se do 5,5 odsto (EKS 5,82 odsto) na period oročenja od dvanaest meseci. U pogledu visine depozita, može se okamatiti suma u bilo kom iznosu, s tim da je minimalni iznos uloga 100 evra. Klijenti Hipo banke koji u Nedelji štednje oroče više od 10.000 evra, na period od dvanaest meseci dobiće na poklon polisu Grawe imovinskog osiguranja.

Štediše koje se, sa druge strane, odluče za štednju u dinarima, mogu da računaju na više kamatne stope i oslobađanje od plaćanja poreza na prihod od kamate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: