Karl Rocks - robustna varijanta Opelovog mališana

Opel će na predstojećem auto-salonu u Parizu predstaviti kros verziju modela Karl.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.09.2016.

12:37

Karl Rocks - robustna varijanta Opelovog mališana

U odnosu na standardnu varijantu Opelovog malog gradskog automobila (koji nosi ime sina osnivača ove nemačke kompanije), odstojanje od tla kod Rocks verzije veće je za 18 mm, a automobil je opremljen zaštitnim elementima na donjim delovima karoserije (pragovima, lukovima iznad točkova).

Prednji i zadnji branik su promenjeni (zadnji je u potpunosti od mat crne plastike, za razliku od klasičnog modela Karl, gde je ofarban u boju automobila), i takođe su dobili zaštitne dodatke kako bi se sprečila oštećenja u vožnji po makadamskim putevima i drugim neasfaltiranim putnim podlogama.
Karl Rocks ima i nova prednja svetla za maglu, kružnog oblika, i bolje zaštičena nego na standarnodoj verziji automobila. Vizulene razlike na spoljašnjosti vozila zaokružuju neizbežne krovne šine, hromirane završne obrade, i jedinstvene 15 inčne alu felne.

Iako fotografije unutrašnjosti za sada nisu objavljene, Opel je otkrio da su presvlake sedišta i tapacirung u kabini su drugačiji nego kod običnog Karla, a prisutni su dodatni ukrasni detalji, visokog sjaja.
Multimedijalni Radio R 300 uređaj dolazi kao standard, a kupci mogu da naruče i opcioni Radio R 4.0 IntelliLink sa Android Auto i Apple CarPlay sistemima za povezivanje i integraciju smartfona, ali i sa Opel OnStar servisom.

Rocks verzija je opremljen i drugim sadržajim, koji se mogu naći i u regularnoj verziji modela Karl, među kojima su Park Assist i tempomat sa limiterom brzine.
Automobil u koji može da se smesti do 5 odraslih putnika, po potrebi može da se pretvori u funkcionalno vozilo za prevoz stvari, s obzirom da se obaranjem sedišta dobija maksimalnih 1.013 litara korisne tovarne zapremine.

Podaci o motoru i ceni Karla Rocks za sada nisu saopšteni, ali očekuje se da će Opel uskoro izaći u javnost sa ovim informacijama, s obzirom da pariski salon automobila otvara vrata za posetioce 1. oktobra.

Podsećamo, standardni Opel Karl za pogon koristi trocilindrični benzinac, 1.0 ECOTEC sa 55 kW/75 ks, dok je njegova početna cena 9.500 evra.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: