Novi Audi A8 snimljen na Nirburgringu

Audi je testirao prototip nove generacije modela A8 na čuvenoj nemačkoj stazi, što nije promaklo "špijunskim" fotografima koji nove modele čekaju u zasedi pored piste.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 15.06.2016.

09:58

Novi Audi A8 snimljen na Nirburgringu
Foto: Motor1.com

Aktuelni, već vremešni A8, predstavljen je krajem 2009. U međuvremenu, konkurencija je na tržište izbacila nove generacije Mercedesa S klase

i BMW-a Serije 7

, i postavila inženjerima Audija težak zadatak. Ipak, novi A8 neće se pojaviti pre 2017, a do tada ćemo se zadovoljiti fotografijama maskiranog prototipa i spekulacijama o tehničkim detaljima.
Foto: Motor1.com
Iako "kamufliran", automobil ne može da sakrije tipičan evolutivni dizajn od koga Audi ne odustaje. Fotografije otkrivaju i da će novi A8 imati širu, naglašeno šestougaonu masku hladnjaka i modernizovane farove što će u ukupnom zbiru uticati da automobil ima sportskiju pojavu u odnosu na konzervativan izgled prethodnika.

U unutrašnjosti treba očekivati savremenu instrument tablu sa digitalnim displejom umesto klasičnih analognih pokazivača i najnoviji multimedijalni sistem sa veliki ekranom poput tableta.
Foto: Motor1.com
Kako bi opravdao reputaciju najluksuznijeg Audija i parirao rivalima iz Mercedesa i BMW-a, novi A8 biće opremljen najsavremenijim elektronskim sistemima asistencije, uključujući tehnologiju auto-pilota. Ovaj sistem omogućavaće automobilu poluautomatizovanu vožnju autoputem, kako bi se vozač rasteretio prilikom dužih, napornih putovanja.

Očekuje se da će se ispod haube, između ostalih, naći i 4.0 litarski TDI V8, koji razvija preko 400 "konjskih snaga", kao i 6.0 W12 benzinac sa oko 600 ks.

Izvor: Motor1.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: