Mask: Nema besplatne struje za kupce Modela 3

Za razliku od vlasnika skupljih Teslinih modela S i X, kupci pristupačnijeg Modela 3 ipak neće moći da potpuno besplatno pune baterije na mreži "superpunjača".

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 02.06.2016.

11:21

Mask: Nema besplatne struje za kupce Modela 3

Broj od čak 400.000 potencijalnih kupaca koji su "kaparisali" novi Model 3 po svemu sudeći uticao je i na buduću politiku korišćenja brzih superpunjača koje kompanija Tesla Motors postavlja širom sveta.

Prvi čovek Tesle, Ilon Mask, izjavio je da za vlasnike Modela 3 dopuna baterija na superpunjačima neće biti potpuno besplatna, iako će prema njegovim rečima i dalje biti znatno jeftinija nego da koriste automobil sa benzinskim motorom.

"Brzi punjači koštaju i moraju biti odvojeni od troškova kupovine Modela 3", rekao je Mask na sastanku sa akcionarima Tesla Motorsa.

"Njihovo korišćenje biće znatno jeftinije od sipanja benzina, ali neće biti besplatno", objašnjava on. Mask je rekao da nije izvodljivo da vlasnici Modela 3 imaju mogućnost doživotnog besplatnog punjenja baterija i da će se naplata ove usluge vršiti kroz određene paket, ali nije precizirao o čemu se radi.

On je dodao da se nada da kupci Teslinih automobila mogu postepeno da prerastu naviku da pune baterije na superpunjačima, kad isto to mogu da urade kod svoje kuće. Izjava prvog čoveka Tesla Motorsa odnosi se na one kojima je jedno punjenje baterija dovoljno za dnevne aktivnosti, a ne na vozače koji prelaze velike distance između gradova i kojima je zbog ograničene autonomije kretanja i dalje neophodno da koriste mrežu superpunjača.

"Najbolji način da dopunite beterije je da to učinite tamo gde punite i svoje mobilne telefone - kod kuće ili na poslu", dodao je Mask.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: