Volvo predstavio nove kamione za najteže zadatke (FOTO)

Volvo je demonstrirao mogućnosti najnovije generacije svojih kamiona za građevinsku industriju u posebno odabranom ambijentu, u kamenolomu Branžov, petnaestak kilometara jugozapadno od Praga, glavnog grada Češke.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 20.05.2016.

11:49

Volvo predstavio nove kamione za najteže zadatke (FOTO)
Foto: Volvo Trucks

Volvo je u Branžov dovezao 21 kamion s motorima različitih snaga, menjača i raznovrsnim osovinskim konfiguracijama – od 4x2 do 10x6, sa različitim vrstama nadogradnji. Na prezentaciji je bio najmanje po jedan predstavnik iz bogate "građevinske" ponude, koju pretežno čine kamioni iz familije FMX, ali su u potpuno realnim, čak i ekstremnim uslovima, mogle da se probaju i najnovije verzije vozila iz najteže game - FH i FH16.
Foto: Volvo Trucks
Prvu grupu na prezentaciji činili su gosti iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Rumunije i Bugarske. Svako od gostiju mogao je u kraćoj vožnji po kamenolomu da isproba neku od inovacija na Volvo "građevincima", a njih je zaista mnogo. Najsvežija i najznačajnija je nova verzija I-Shift menjača sa dvostrukim kvačilom i sporohodnim stepenima prenosa.
Foto: Volvo Trucks
Prisutni su imali priliku da se upoznaju i sa ostalim novitetima u ovoj ponudi, kao što su automatski sistem kontrole vuče, koji je sada standard na svim FH i FMX modelima sa prednjim pogonom, zatim prednji pogon u kombinaciji sa zadnjim vazdušnim oslanjanjem na svim off-road konfiguracijama 4x4, 6x6 i 8x6, povećanu nosivost prednje osovine – do 10 tona, vazdušno oslanjanje dvostrukih prednjih osovina...
Foto: Volvo Trucks
Među prikazanim novitetima su i Volvo Dynamic Steering sistem na kamionima sa dvostrukim prednjim osovinama, zatim fabričko rešenje za petoosovinski kamion s konfiguracijom 10х4/10х6 napravljen na redovnim proizvodnim linijama (ex factory) sa mogućnošću da ukupna masa vozila bude do 56 tona, elektronski kočni sistem (EBS) u verzijama s doboš kočnicama, hidraulička pumpa sa spojnicom i mogućnošću isključivanja, podižuća zadnja pogonska osovina na verziji sa tandem pogonskim osovinama, ojačan prednji branik na modelu Volvo FH, ojačan prednji sistem za vuču (u sredini prednjeg branika) koji dopušta opterećenje do 36 tona, kabina za rudarstvo/površinske kopove na modelu Volvo FH (s ležajem - 16 cm je niža od standardne, maksimalna ukupna visina vozila od tla iznosi 3,2 metra), kao i I-Shift za teške uslove eksploatacije…
Foto: Volvo Trucks
.
Foto: Volvo Trucks
.
Foto: Volvo Trucks
.
Foto: Volvo Trucks
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: