Markione: Ferrari SUV? Samo preko mene mrtvog

Šef FIAT-a i prvi čovek Ferrarija rekao je jasno šta mislio o eventualnom SUV modelu sa značkom propetog konja.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 04.02.2016.

09:06

Markione: Ferrari SUV? Samo preko mene mrtvog
Hipotetièki Ferrarijev SUV / krosover (Ilustracija: Theophilus Chin)

I dok Lamborghini već godinama radi na serijskom SUV modelu, koji bi trebalo da se pojavi na putevima 2018, njegov rival nema nameru da proizvodi automobile iz tog segmenta.

"Moraćete prvo da me upucate", odgovorio je Serđo Markione na pitanje da li Ferrari planira da proizvodi SUV. Na taj način, prvi čovek italijanskog proizvođača želeo je da jasno stavi do znanja kakav je njegov stav po tom pitanju.

Markione nedavno je izjavio da za Ferrarijevim automobilima i dalje vlada velika tražnja i da je ona veća od ponude. U 2015. prodato je 7.664 Ferrarijevih automobila, a kompanija procenjuje da će taj broj u tekućoj 2016. godini da poraste na oko 7.900 jedinica.

Plan je da uz umeren rast Ferrari zadrži ekskluzivitet na tržištu supersportskih automobila, pa bi do 2019. godišnja prodaja mogla da dostigne 9.000 vozila.

Spekulativni render: Theophilus Chin

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: