Tek što je napravio jedan, najavio drugi električni SUV

Prvi čovek Tesla Motorsa, Ilon Mask, otkrio je da će sledeći krosover u gami tog proizvođača luksuznih električnih automobila dobiti oznaku Model Y i da će zauzeti mesto ispod Modela X.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

09:59

Default images
Ilustracija: Tesla Model X

Krajem septembra u Kaliforniji je održana prezentacija prvog Teslinog krosovera - Modela X.

Samo nekoliko dana kasnije, Mask je u odgovoru jednom ljubitelju automobila marke Tesla na Twitteru najavio Model Y, koji će biti pozicioniran ispod Modela X.

Na pitanje da li će eventualna krosover verzija buduće bazne limuzine "3", imati "falcon" vrata koja se otvaraju nagore, Mask je odgovorio da su u planu dva zasebna modela - Tesla 3 i Tesla Y i da će "jedan od njih svakako imati takvu vrstu vrata".

On je dodao da će jeftinija verzija Modela X stići na tržište u drugoj polovini 2016. i da bi trebalo da ima bateriju od 70 kWh. Za sada je kupcima ponuđena samo top verzija sa baterijama kapaciteta 90 kWh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: