Najštedljiviji Golf benzinac svih vremena

Volkswagen je predstavio novi Golf TSI BlueMotion sa 1.0 litarskim trocilindrašem koji prema fabričkim podacima u proseku troši 4,3 l/100 km.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2015.

12:23

Default images

Model kojeg nemački proizvođač opisuje kao “najekonomičnijeg Golfa benzinca u istoriji” opremljen je TSI jedinicom sa tri cilindra.

Motor proizvodi 115 ks (85 kW) i razvija 200 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a snaga se prenosi na točkove pomoću šestobrzinskog manuelnog menjača ili sedmostepene DSG transmisije sa duplim kvačilom.
Bez obzira na to koji je menjač odabran, Volkswagen tvrdi da prosečna potrošnja u kombinovanom režimu iznosi samo 4,3 litra benzina na 100 pređenih kilometara.

Automobil u atmosferu emituje 99 g CO2/km. Golf TSI BlueMotion do stotke stiže za 9,7 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 204 km/h.
Osim ekonomičnog motora, zasluge za skromnu potrošnju imaju i poboljšana aerodinamika vozila (koeficijent otpora vazduha je 0,28), spušteno oslanjanje, specijalno dizajnirane 15 inčne alu felne.
Golf 1.0 TSI BlueMotion standarno je opremljen i stop/start sistemom, tehnologijom za rekuperaciju energije kočenja, automatskom kočnicom u slučaju sudara, kako bi se sprečilo naknadno nekontrolisano kretanje vozila, sistemom elektronske blokade diferencijala za bolje ponašanje automobila u krivinama (XDS)...

Početna cena ovog modela u Nemačkoj iznosi 20.450 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: