Automobili

Ponedeljak, 01.06.2015.

13:43

BMW X4 sklapaće se u Rusiji - od američkih delova

Uprkos krizi koja je pogodila rusko tržište automobila, BMW je odlučio da u toj zemlji počne da sklapa još jedan model – krosover X4.

Izvor: B92

Default images
BMW X4 M performance

Za razliku od nekih drugih proizvođača automobila koji u Rusiji imaju svoje fabrike, BMW u saradnji sa ruskim partnerom Avtotorom sklapa modele od gotovih delova i kompenenti koji stižu iz drugih zemalja.

U Kalinjingradu se trenutno sastavljaju BMW-i Serije 3, 5 i 7, kao i SUV modeli X1, X3, X5 i X6, a BMW X4 biće osmi model koji će se sklapati u Rusiji, isključivo za tržište te zemlje.
BMW X4 M performance
Automobil će se proizvoditi od gotovih komponenti koje se izrađuju u Spartanburgu, u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini.

BMW razmatra mogućnost otvaranja sopstvene fabrike u Rusiji, ali je odluka o njenoj izgradnji odložena zbog trenutne ekonomske situacije na ruskom tržištu.

Nemačka kompanija zabeležila je u prva četiri meseca 2015. pad prodaje u Rusiji za 20%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: