Mahindra ipak kupuje Saab?

Indijska kompanija planira da kupi sadašnjeg vlasnika Saaba, konzorcijum NEVS, čime bi preuzela kontrolu nad tom automobilskom markom, piše The Financial Times.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 12.12.2014.

09:28

Default images

Kompanija Mahindra & Mahindra bila je zainteresovana da premuzme Saab još 2012, kada je ovaj proizvođač zapao u finansijske probleme, ali je švedsku automobilsku marku kasnije iste godine kupio konzorcijum NEVS.

NEVS je 2013. obnovio proizvodnju modela 9-3 i najavio električnu verziju ovog automobilia, ali je realizacija planova zaustavljena kada je jedan od dva investitora napustio konzorcijum, pa se Saab po drugi put za 3 godine našao pred bankrotom.

Kompanija je nedavno od suda u Švedskoj zatražila odlaganje stečajnog postupka, kako bi pronašla novog finansijera, a prema pisanju britanskog lista u pitanju je indijski proizvođač automobila, Mahindra.

Mahindra je navodno blizu dogovora sa NEVS-om oko kupovime većinskog paketa akcija kompanije. Isti izvor navodi da Indijci planiraju da ubrzaju povratak Saaba na zapadna tržišta, ali i da nastave razvoj i proizvodnju električnih automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: