Toyota prodala 7 miliona hibrida za 17 godina

Japanska kompanija, koja je najveći proizvođač i prodavac automobila na svetu, ubedljivo je na prvom mestu i kada je reč o ukupnom broju prodatih vozila sa hibridnim pogonom. Najnoviji podaci pokazuju da Toyota kupcima širom sveta isporuči milion novih hibridnih automobila na svakih 8-9 meseci.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 09.10.2014.

14:20

Default images

Od kada je 1997. Toyota započela hibridnu tržišnu avanturu, prodaja ove vrste vozila beleži značajan rast. U januaru 2014. japanski proizvođač je saopštio da je do tada u svetu prodao 6 miliona automobila sa hibridnim pogonom.

I dok je Toyoti trebalo 14 godina da isporuči prva 3 miliona hibrida (1997-2011.), za sledeća 3 miliona bilo je dovoljno manje od tri godine.
Toyota FCV za 2015.
Kompanija će i u budućnosti biti orijentisana ka razvoju i izradi ekološki prihvatljivih vozila.

Osim hibridnih modela, 2015. godine u prodaji će se pojaviti i prva Toyota sa pogonom na vodonik - model FCV sa vodoničnim gorivnim ćelijama.

Iako je 1997. prvi Prius dočekan sa skepsom, Toyota je postigla veliki prodajni uspeh sa kasnijim modelima sa hibridnim pogonom, pa neće biti iznenađenje ako ova kompanija u budućnosti ponovi sličan rezultat i sa automobilima koji kao gorivo koriste vodonik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

8 h

Podeli: