Norveška: Tesla S ubedljivo najprodavaniji model

Kada je reč o zastupljenosti električnih automobila na ulicama, ono što je za Sjedinjene Države Kalifornija, to je u Evropi Norveška. Ipak, Norvežani su po nečemu nadmašili i Kaliforniju - modeli automobila na električni pogon sve češće su najtraženiji kada se sumiraju mesečni rezultati prodaje u toj skandinavskoj zemlji.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 02.04.2014.

11:07

Default images

Visok standard i povlastice koje u Norveškoj imaju vlasnici vozila na električni pogon doveli su do toga da je Tesla Model S postavio neverovatan mesečni prodajni rekord. Za kupvovinu ovog automobila u martu 2014. odlučilo se čak 1.493 Norvežana.

To ne samo da je najbolji mesečni prodajni rezultat Tesle S u toj zemlji, već je i najbolji prodajni rezultat svih vremena bilo kog modela automobila tokom jednog meseca u Norveškoj.

Broj isporučenih Tesli S bio je u martu dva puta je veći od broja primeraka modela VW Golf, koji je drugi na listi najbolje prodavanih automobila u Norveškoj u tom mesecu. Pri tome treba imati u vidu i da je Golf već duži niz godina najprodavaniji model u Evropi i da je jeftiniji od Tesle S.

Na trećem mestu po prodaji našao se još jedan električni automobil, Nissan Leaf, koji je prodat u 425 primeraka.

Da će biti ozbiljna pretnja modelima sa konvencionalnim motorima, Tesla S pokazao je čim se pojavio na norveškom tržištu, u septembru 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: