Automobili

Utorak, 18.02.2014.

12:46

Opel ADAM za 2014. sa novim motorom i menjačem

Na sajmu automobila u Ženevi Opel će izložiti model ADAM sa novim trocilindričnim motorom koji stiže u kombinaciji sa šestobrzinskim manuelnim menjačem najnovije generacije .

Izvor: B92

Default images

Opel će ponudu pogonskih jedinica u svom najmanjem modelu proširiti novim benzinskim motorom koji je izrađen od aluminijuma. Reč je o 1.0 litarskom trocilindričnom ECOTEC turbo-benzincu sa direktnim brizgavanjem.

Ovaj motor, koji je najavljen u avgustu 2013, razvijen je u Opelovom tehničkom centru u Riselshajmu, a biće dostupan u dve verzije, sa 90 ks (66 kW) i 115 ks (85 kW). Obe varijante isporučivaće 166 Nm maksimalnog obrtnog momenta i to već pri 1.800 o/min.
Opel tvrdi da je novi motor tiši i da manje vibrira u radu u poređenju sa 1.6 litarskim atmosferskim četvorocilindrašem slične snage. Standardno je opremljen stop/start sistemom, što će doprineti da automobil troši manje goriva i da manje zagađuje životnu sredinu.

Prema fabričkim podacima, prosečma potrošnja slabijeg benzinca u kombinovanom režimu iznosi 4,3 l/100 km, a CO2 emisija 99 g/km.
Motor je uparen sa potpuno novim manuelnim menjačem sa 6 brzina, koji ima masu od samo 37 kg. Osim na polju motorizacije, Opel je osvežio model ADAM za 2014. tako što je u ponudu uvrstio nove boje spoljašnjosti.

Na taj način paleta je proširena na 16 osnovnih nijansi koje se dodatno mogu kombinovati sa 6 boja krova. U enterijeru, na raspolaganju će biti tri nova dezena presvlaka i dve nove boje.

Novi motor i menjač, kao i sva druga unapređenja na ADAM-u za 2014. biće dostupni kupcima u kasno proleće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: