Ilon Mask: "Volt i Leaf nisu ništa posebno"

Osnivač i izvršni direktor kompanije Tesla Motors, Ilon Mask (Elon Musk), ne ustručava se da javno iznese svoja zapažanja i kritike na račun drugih električnih modela koji su dostupni na tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 03.09.2013.

09:59

Default images

Izgleda da za čoveka koji stoji iza jednog od najuspešnijih električnih automobila današnjice, luksuznog modela Tesla S, ni jedan drugi elektromobil nije dovoljno dobar.

"Chevrolet Volt ni u čemu nije izuzetan, dok Nissan Leaf ima mali domet kretanja", kaže između ostalog Ilon Mask u razgovoru za Blumberg.

Pogledajte šta Mask misli o ovim električnim automobilima:



Podsećamo da Chevrolet Volt nije čisto električni automobil, s obzirom da ima i dodatni benzinski motor koji služi da bi se u vožnji dopunile baterije i produžio domet kretanja, a ni Volt, kao ni Leaf nisu direktni rivali modelu Tesla S.

Nedavno je Mask, takođe u razgovoru za Blumberg, ocenio i električni BMW i3, koji će imati premijeru na predstojećem sajmu automobila u Frankfurtu, i koji se još uvek ne nalazi u prodaji.

On je tada izjavio da je "kul" to što je BMW napravio jedan ovakav automobil, ali da "ima još prostora da se on usavrši", nakon čega su se i voditelj i Mask nasmejali:



Da li je Mask kao uspešan poslovni čovek isuviše kritičan prema drugima koji se bave istim poslom kao i on ili je samo iskren u svojim izjavama?

Jedno je sigurno - njegovoj kompaniji u poslednje vreme dobro ide. Prodaja modelaTesla S je u porastu, a ovaj automobil nedavno je dobio najvišu ocenu na testovima bezbednosti američke Nacionalne agencije za bezbednost saobraćaja (NHTSA) od svih modela koji su do sada ispitani.

Pročitajte kako je ocenjen model Tesla S od strane američkog Consumer Reportsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: