Nova Honda (Acura) NSX na stazi

U nedelju 4. avgusta, u okviru takmičenja “Mid-Ohio Indi 200” u SAD, predstavljen je prototip naslednika čuvenog modela NSX.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.08.2013.

09:25

Default images

Honda se poput nekih drugih proizvođača odlučila da postepeno otkriva publici svoj novi NSX. I dok ćemo na serijski model najverovatnije morati da pričekamo do 2015. godine, pretprodukcijsku verziju već su mogli da vide posetioci na trkačkoj stazi u Ohaju, ali i publika u SAD u TV prenosu.

Japanski proizvođač objavio je zvanični promotivni video, a zahvaljujući jednom od fanova u prilici smo da vidimo i čujemo NSX prototip iz neposredne blizine:





Posle pređenog kruga na stazi dužine 3,9 km, novinarima se obratio, Ted Klaus, glavni inženjer Hondinog razvojnog centra za vozila visokih performansi koji je smešten u Ohaju i gde će se ovaj automobil i izrađivati.
"S obzirom da nameravamo da proizvedemo sportski automobil koji je namenjen kako svakodnevnoj vožnji, tako i trkačkoj stazi, logično je što smo za prvu promociju izabrali upravo pistu u Ohaju", kazao je Klaus.

"Za sve nas koji učestvujemo u njegovom razvoju, bilo je uzbudljivo gledati NSX na ovoj stazi i videti napredak koji smo do sada postigli", dodao je on.
Što se tičetehničkih detalja, poznato je da će novi NSX imati centralno postavljen motor, ali ovog puta je reč o hibridnom pogonu koji kombinuje V6 benzinski agragat sa elektromotorom, i pogonom na svim točkovima, SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive).

Osim dva elektromotora koji služe za pogon prednjih točkova, postoji i treći elektromotor koji je integrisan u menjač sa dvostrukim kvačilom.
Onima koji su nestrpljivi u isčekivanju 2015. godine i premijere nove Honde (Acure) NSX, preostaje jedino da prate dalji razvoj ovog modela kroz prototipove, o čemu će nas, verujemo, japanski proizvođač i dalje obaveštavati.

Pročitajte više o ovom prototipu.

Pogledajte kako izgleda koncept nove Honde (Acure) NSX.

Počele porudžbine nove Honde NSX.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: