Kako izgleda prvi centralni vazdušni jastuk?

Sledeći filozofiju - što više vazdušnih jastuka ima u automobilu, to su putnici bezbedniji - General Motors (GM) je predstavio vazdušni jastuk koji se aktivira između sedišta vozača i suvozača.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2013.

13:17

Default images

Prvi centralno postavljeni vazdušni jastuk ugrađen je u model Chevrolet Traverse koji se prodaje na tržištu SAD.

Ideja General Motorsa bila je da se pozicija vozača dodatno zaštiti u slučaju bočnog sudara tako što će se pomeranje njegovog tela nakon udesa maksimalno ograničiti:



General Motors za sada nije objavio snimak test-sudara sa lutkom na mestu vozača, kao ni podatke o ispitivanju koliko ovaj izum zaista doprinosi bezbednosti onog ko upravlja vozilom, u slučaju sudara.

Ako se novi vazdušni jastuk pokaže uspešnim, očekuje se njegova ugradnja i u druge modele Chevroleta i ostalih automobilskih marki koje posluju u sklopu GM-a.

Pročitajte o vazdušnom jastuku za pešake koji je predstavio Volvo.

Pročitajte o tome koliko su savremeni automobili zaista bezbedni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: