Automobili

Petak, 08.03.2013.

08:45

Britancima Duster automobil godine

Britanski automobilski sajt Car Buyer proglasio je model Dacia Duster za automobil godine 2013. dodelivši mu čak 4,9 od maksimalnih 5 poena.

Izvor: B92

Default images

U zemlji u kojoj se proizvode Rolls Royce, Jaguar i Aston Martin, Dacia Duster je izabran za automobil godine!

Car Buyer se prilikom odlučivanja rukovodio filozofijom da kupac za uloženi novac od automobila treba dobije što više. Britanski sajt kao prednost Dustera ističe da se za cenu koja je niža od one za osnovnu verziju modela Ford Fiesta, može kupiti SUV robustne spoljašnjosti i unutrašnjosti, sa dovoljno prostora da se u njega smesti čitava porodica.

Koristeći proverenu tehnologiju Renaulta, Dacia je stvorila pouzdan, komotan i prostran porodični automobil, objašnjava Car Buyer. Sajt hvali i veličinu i funkcionalnost prtljažnog prostora koji se sa osnovnih 475, obaranjem zadnjih sedišta može proširiti do 1.636 litara. Takođe, ističe se da putnici i na prednjim i na zadnjim sedištima imaju dovoljno prostora za glave i noge.

Iako je Dacia škrta sa osnovnom opremom, čak se i za radio doplaćuje, kaže se da su dodatni paketi veoma pristupačni. Kao primer, navodi se top model Duster Laureate, koji u odnosu na slično opremljen Nissan Qashqai košta oko 3.000 funti (oko 3.500 evra) manje.

Pored svih pohvala na račun rumuskog SUV modela, Car Buyer je Dačiji zamerio to što Duster u osnovnom paketu nema elektronski kontrolu stabilnosti i što je model opremljen dizel motorom previše bučan.

"Trenutno na tržištu u Velikoj Britaniji ne postoji sličan automobil kada je reč o onom što od njega dobijate za uloženi novac, tako da nije bilo dileme prilikom proglašenja Dustera za auto godine 2013", zaključuje Car Buyer.

Vozili smo: Dacia Duster.

Pročitajte o premijerama Dačije na auto-salonu u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: