Novi Logan MCV na ženevskom salonu

Rumunski proizvođač automobila na ženevskom salonu predstavlja dva noviteta. Iako se očekivalo da pored druge generacije modela Logan MCV, Dacia prikaže i osveženi Duster, umesto njega posetioci sajma moći će da vide specijalnu verziju ovog terenca pod imanom Aventure.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 22.02.2013.

09:35

Default images

Premijerom novog Logana MCV Dacia zaokružuje obnovu game modela Logan/Sandero.

Ohrabren dosadašnjom prodajom ovog automobila, koji je od 2006. plasiran na oko 40 tržišta u blizu 340.000 primeraka, rumunski proizvođač zadržao je osnovni koncept vozila uz novi savremeniji dizajn spoljašnjosti i koristan prtljažni prostor od 573 litra.
Vozilo je dugačko 4,49 m, a moguće je transportovati teret dužine do 2,7 m. U osnvnom paketu opreme kupcima su pored ostalog dostupni i elektronska kontrola stabilnosti (ESC sistem) i bočni vazdušni jastuci.

Kao opcija, sada se nudi i Media Nav miltimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir, tempomat, zadnji parking senzori i Eco mod funkcija za ekonomičniju vožnju.
Kao i novi Logan/Sandero, i MCV ima u ponudi dva benzinska i dva dizel motora. Tu je najpre trocilindrični 0.9 litarski turbo-punjeni benzinac sa 90 ks, prosečnom potrošnjom od 5 l/100 km i CO2 emisijom koja iznosi 116 g/km.

Osim toga, dostupan je i 1.2 litarski benzinski agregat sa 75 ks.
Kada je reč o dizel motorima, kupcima je na raspolaganju 1.5 litarski dCi, u dve varijante, sa 75 ks i 200 Nm maksimalnog obrtnog momenta, osnosno sa 90 ks i 220 Nm.

U Daciji kažu da ovaj agregat ima prosečnu potorošnju od 3,8 l/100 km uz CO2 emisiju od 99 g/km.

Novi Dacia Logan MCV stiže na tržište u drugom kvartalu 2013, kada će biti poznata i njegova cena.
Ducia Duster Aventure/Extreme
Aventure/Extreme je specijalna ograničena serija modela Duster. Kao što i samo njegovo ime kaže, namenjen je avanturistički nastrojenim vozačima koji se često kreću po prirodi.

Radi boljeg snalaženja u vožnji van asfalta u noćnim uslovima, na krovu se nalaze dva reflektora, a u opremu je uključen i Garmin satelitski navigacioni sistem. Patosnice koje dolaze uz ovaj automobil izrađene su od gume zbog lakšeg održavanja i uklanjanja prašine i blata koje se nakupi u terenskoj eksploataciji.

Dacia Duster Aventure/Extreme pojaviće se u prodaji na odabranim tržištima u aprilu 2013. godine.

Pogledajte galeriju fotografija sa auto-salona u Ženevi.

Pratite naš specijal o Sajmu automobila u Ženevi 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: