Automobili

Utorak, 29.01.2013.

12:58

Superautomobil od 3,4 miliona $

Na auto-salonu u Kataru predstavljen je model Lykan Hypersport bliskoistočne kompanije W Motors. Ukupno će biti napravljeno svega sedam primeraka, a cena jednog automobila iznosi 3,4 miliona dolara (oko 2,5 miliona evra).

Izvor: B92

Default images

Iako će mu neki možda zameriti na neoriginalnom dizajnu, Lykan Hypersport svakako ima upečatljiv izgled, sa interesantno oblikovanom maskom hladnjaka i polusakrivenim farovima, a zanimljivo je i rešenje zadnjeg dela automobila sa stop svetlima u formi bumeranga:



Kada je reč o specifikacijama motora i performansama, Lykan Hypersport ima čime da se pohvali. Centralno smeštena, šestocilindrična pogonska jedinica opremljena je sa dva turbo punjača i u stanju je da razvije 750 ks i maksimalni obrtni moment od 1.000 Nm.

Prema tvrdnjama proizvođača, Lykan Hypersport iz mesta do 100 km/h stiže za 2,8 s, dok njegova maksimalna brzina iznosi 395 km/h.
U poređenju sa modelom Lykan Hypersport, može se reći da su Bugatti Veyron ili Pagani Huayra čak i jeftini, ali u kompaniji W Motor dodaju da svaki kupac njihovog ekskluzivnog automobila kao poklon dobija specijalni sat marke Cyrus Klepcys vredan više od 200.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: