Mercedes E klase Coupe i Cabriolet

Nakon što je predstavio sedan i karavan modele restilizovane E klase, Mercedes je objavio fotografije i tehničke detalje kupe i kabriolet verzije ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 08.01.2013.

14:31

Default images

Mercedesova E klasa za 2013. izazvala je oprečna mišljenja automobilske javnosti u pogledu izmena u dizajnu koje su načinjene u odnosu na aktuelnu verziju.

Sada su pred nama fotografije sportskih (kupe i kabriolet) varijanti ovog automobila, koje predstavljaju Mercedesovu priliku za "popravni" kod ljubitelja koji nisu bili zadovoljni izgledom limuzinske verzije nove E klase.
Iako su kod kupea i kabrioleta farovi nešto drugačijeg oblika nego kod sedana i karavana, Mercedes je ostao dosledan novom dizajnu svetlosniih grupa.

One se i na ove dve verzije sada nalaze u okviru jednog kućišta, za razliku od aktuelnih modela kod kojih su bili razdvojeni u dve celine.
Osim toga, posebno se ističu i dnevna LED svetla talasastog oblika.

Na prednjem delu dominira velika maska hladnjaka, uz takođe velike otvore za vazduh koji se nalaze u okviru odbojnika. Redizajnirani su i zadnji branik i stop svetla.
Paleta motora preuzeta je iz sedana i karavana nove E klase. Tako će kupe i kabriolet na raspolaganju imati od ranije poznati 2.0 litarski benzinac koji u modelu E200 razvija 184, a u E250 raspolaže sa 211 ks.

Mercedes E350 za pogon će koristiti 3.5 litarski V6 sa 305 ks, a E500 imaće ispod haube moćni 4.6 litarski V8 i 408 "konja".
Dizel verzije opremljene su 2.1 litarskim četvorocilindričnim turbo-punjenim motorom koji u modelu E200 CDI raspolaže sa 136, u E220 CDI sa 170, a u E250 CDI sa 204 ks.

Izbor prenosnih sistema obuhvata šestobrzinski ručni menjač i sedmostepenu automatsku transmisiju.
Iako su ovi motori poznati od ranije, Mercedes je izvršio unapređenja kako bi smanjio potrošnju goriva i CO2 emisiju, pa su svi modeli opremljenji stop/start sistemom i sistemom za regeneraciju energije kočenja.

Svetsku premijeru novi Mercedes E klase imaće na predstojećem Sajmu automobila u Detroitu.

Više fotografija ova dva Mercedesova modela možete pogledati u našoj Galeriji.

Pročitajte više o sedan i karavan verzijama nove Mercedesove E klase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

8 h

Podeli: