Novi Porsche Cayman

Druga generacija modela Cayman imala je svetsku premijeru na Sajmu automobila u Los Anđelesu 2012. S obzirom da je praktično reč o kupe varijanti novog Boxstera, ne računajući čvrst, nepokretni krov, druge razlike u dizajnu između dva modela su minimalne.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2012.

08:58

Default images

Od predstavljanja novog Boxstera prošlo je gotovo godinu dana, a sada smo u prilici da se upoznamo i sa njegovim srodnim modelom, novim Porscheom Cayman.

Kao što se i očekivalo, dizajneri su prilikom oblikovanja ovog automobila imali manje posla s obzirom da su njegove osnovne linije već bile definisane izgledom Porschea Boxter. Jedina primetna razlika na prednjem delu automobila jesu drugačiji farovi za maglu.
Umesto Boxsterovog sklopivog mekanog krova, na Caymanu se nalazi čvrsti, veoma zakošeni krov, sa velikom ravnom staklenom površinom. Dizajn enterijera takođe je preuzet sa novog Boxstera.

Kao i novi Porsche Boxster, i nova generacija Caymana ima karoseriju od aluminijuma, poboljšane šestocilindrične motore sa direktnim ubrizgavanjem i potpuno prerađenu šasiju.
Automobil je dobio na dužini, ali i na međuosovinskom rastojanju, jer su prednji i zadnji prepusti karoserije dodatno skraćeni.

Najzanimljiviji detalj na spoljašnjosti su stop svetla, čiji se središnji deo, u kome su smeštena rikverc svetla, vizuelno nastavlja na mali spojler.
Osnovnu verziju novog Caymana pogoni 2.7 litarski šestocilindrični motor koji razvija 275 ks. Pomoću njega automobil iz mesta do 100 km/h ubrzava za 5,4 sekunde, pre nego što dostigne maksimalnih 266 km/h.

Snažniju varijantu, Cayman S, pokreće takođe šestocilindrični, 3.4 litarski pogonski agragat sa 325 ks. Ubrzanje 0-100 km/h kod ovo modela postiže se za 4,7 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 283 km/h.

Pogledajte promotivni film za novi Porsche Cayman:



Porsche Cayman stiže u prodajne salone u Evropi u martu 2013, a početna cena u Nemačkoj iznosiće 51.385 evra za osnovni model i 64.118 evra za Cayman S.

Pogledajte galeriju fotografija novog Porschea Cayman.

Pročitajte više o novom Porscheu Boxster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: