Novi Range Rover

Land Rover je objavio prve fotografije i tehničke detalje novog Range Rovera koji će se pojaviti u prodaji 2013. godine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2012.

09:53

Default images

Sudeći na osnovu fotografija, nova generacija ovog luksuznog SUV vozila dizajnirana je pod uticajem modela Evoque. Sa druge strane, spoljašnjost predstavlja evoluciju još uvek aktuelne verzije Range Rovera.

Na prednjem delu ističu se novi farovi, slični onim na manjem Evoqueu. Zahvaljujući njima, pojava novog Range Rovera dobija na agresivnosti i dinamičnosti.
Maska hladnjaka slična je kao i na prethodnoj verziji. Linija krova blago se spušta od prednjeg prema zadnjem delu vozila, a završava se malim spojlerom na vrhu vrata prtljažnika. Međuosovinko rastojanje produženo je za 100 mm.

Land Rover je saopštio da je prilikom izrade šasije i karoserije obilato korišćen aluminijum, što će vozilo učini lakšim za oko 420 kg. Manja masa automobila doprineće i boljem upravljanju, nižoj potrošnji goriva i sniženju CO2 emisije.
Kada je reč o pogonskim agregatima, četvrtu generaciju Range Rovera pokretaće 5.0 litarski V8 benzinski motor sa kompresorom, zatim 3.0 litarski V6 dizel agregat, kao i 4.4 litarski V8 dizelaš, poznat iz aktuelnog modela. Sve tri verzije biće uparene sa osmostepenim automatskim menjačem.

Pogledajte promotivni video nove generacije Range Rovera:



Novi Range Rover imaće svetsku premijeru u Londonu 6. septembra, nakon čega će biti predstavljen na auto-salonu u Parizu, a u prodajnim salonima pojaviće se početkom 2013. godine.

Pogledajte galeriju fotografija novog Range Rovera.

Pročitajte o test prototipu novog Range Rovera.

Pročitajte o konceptu Range Rover Evoque Convertible.

Pročitajte o produženoj verziji Range Rovera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

20 h

Podeli: