Toyotina zelena tehnologija u BMW-u

Toyota je u decembru 2011. godine objavila da planira saradnju sa BMW-om na razvoju dizel motora i litijum-jonskih baterija. Iz japanske kompanije sada stiže vest da će se dogovor između dva proizvođača automobila proširiti i na hibridnne pogonske sisteme i tehnologiju vodoničnih gorivih ćelija.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 26.06.2012.

14:57

Default images

Prema sporazumu iz decembra, planirano je da BMW od 2014. godine počne da snabdeva Toyotu malim, čistim dizel motorima, dok bi zauzvrat japanska kompanija pomogla Bavarcima oko razvoja nove generacije litijum-jonskih baterija za hibridna vozila.

Kako prenosi sajt Autonews, dva proizvođača sada su odlučila da saradnju prošire i na automobile sa hibridnim pogonom i na vozila sa gorivim ćelijama, a u oba slučaja BMW će biti korisnik Toyotine tehnologije.

Prema istom izvoru, zvanično saopštenje u vezi sa budućom saradnjom dve kompanije očekuje se tokom nedelje.

Pročitajte o 4 miliona prodatih Toyotinih hibridnih vozila.

Pročitajte o hibridnom Yarisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: