Prve fotografije Škode Rapid

Nakon što smo videli maskirani test prototip i detalje njegove serijske verzije, najzad smo u prilici da vam prenesemo i prve zvanične fotografije nove Škode Rapid za evropsko tržište.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2012.

10:57

Default images

Podsećamo, reč je o vozilu baziranom na konceptu MissionL, koji je predstavljen na frankfurtskom auto-salonu u septembru 2011. godine.

Škoda Rapid će u gami češkog proizvođača zauzeti poziciju između modela Fabia i Octavia. Prema do sada dostupnim podacima, automobil je dugačak 4,48, a širok 1,7 m, dok njegovo međuosovinsko rastojanje iznosi 2,6 m, a prtljažni prostor ima zapremunu oko 500 litara.
Na osnovu nekih ranijih informacija Rapid je trebalo da ima i peta vrata, iako automobil ima oblik limuzine.

Međutim, fotografija zadnjeg dela vozila pokazuje da je ipak reč o klasičnom sedanu, poput srodnog Seata Toledo.
Škoda još uvek nije objavila detalje o pogonskim agregatima novog modela, ali su u toj kompaniji saopštili da će Rapid biti dostupan sa pet benzinskih i dva dizel motora.

Premijera Škode Rapid planirana je za septembar 2012. i sajam automobila u Parizu, a novi model pojaviće se u prodajnim salonima širom Evrope tokom jeseni.

Pročitajte više o novom Seatu Toledo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: