Automobili

Subota, 19.05.2012.

17:43

Dacia Dokker – Kangoo iz Maroka

Dacia je objavila rendere novog komercijalno-putničkog vozila, modela Dokker koji je baziran na Renaultu Kangoo.

Izvor: B92

Default images

Renault je još jednom „prepakovao“ svoj model Kangoo. Posle saradnje sa premijum proizvođačem, iz koje je nastao Mercedes Citan, francuska kompanija odlučila se za jeftiniju verziju namenjenu pre svega tržištima u razvoju.

Kao rezultat, Dacia je na sajmu automobila u Kazablanki predstavila model Dokker koji će se proizvoditi u putničkoj i teretnoj varijanti, a obe verzije će kao opciju imati jedna ili dvoja klizna vrata.
Dacia Dokker Van
Dacia nije objavila više informacija o ovom vozilu, a renderi pokazuju da prednji deo Dokkera oblikom farova i maske hladnjaka podseća na model Lodgy.

Što se tiče pogonskih agregata, na raspolaganju je četvorocilindrični 1.5 litarski dCi, a u ponudi bi se mogao naći i jedan manji benzinski motor poput 1.2 litarskog turbo-punjenog TCe od 115 ks .

Dacia Dokker proizvodiće se u Renaultovoj fabrici u Tangeru i najpre će se pojaviti u prodaji u Maroku, krajem juna 2012, a ubrzo nakon toga biće dostupna i u nekim evropskom zemljama.

Pročitajte o Mercedesu Citan.

Pročitajte o modelu Dacia Lodgy.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: