L Zero u Ženevi promoviše Markione

Novi automobil iz Kragujevca predstaviće prvi čovek kompanije FIAT-Chrysler, Serđo Markione, 6. marta 2012. godine na sajmu automobila u Ženevi.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 02.02.2012.

09:10

Default images

FIAT će, tom prilikom, u svrhu promocije novog modela organizovati i specijalni čarter let na liniji Beograd-Ženeva.

Kako se približava svetska premijera, novi FIAT iz Kragujevca dolazi u žižu interesovanja domaće i strane javnosti.

Već smo preneli informacije sa inostranih specijalizovanih automobilskih sajtova koji su pisali o “srpskom” FIAT-u.

Na osnovu tih informacija saznali smo i da će L Zero, kako se ovaj automobil zvao u razvojnoj fazi, biti preimenovan u FIAT 500 L, kao produžena i proširena verzija modela 500 koja će imati petoro vrata.

FIAT 500 L ući će u serijsku proizvodnju krajem maja ili početkom juna, a u prodaji na evropskom tržištu trebalo bi da se nađe u julu 2012. godine.

Iz FIAT-a su ranije saopštili da će se novi model izvoziti i u SAD, ali tek početkom 2013. godine.

Severnoameričko tržište sve je više u fokusu italijanske kompanije, još od kupovine Chryslera, a nedavno je FIAT uložio dosta novca i u promociju najmanjeg modela 500.

Naime, torinski proizvođač želeo je da u SAD suprotstavi FIAT 500 modelima MINI-ja i preuzme deo “kolača” od prodaje takozvanih lifestyle automobila.

Ostaje da se vidi kakvu promotivnu kampanju pripremaju u FIAT-u za model iz Kragujevca, a setimo se da su Italijani za FIAT 500 2011. godine za reklamni spot angažovali pop zvezdu Dženifer Lopez (Jeniffer Lopez).

Izvor: B92, Novosti

Pročitajte šta stranci pišu o FIAT-u iz KG?

Pogledajte reklamni spot za FIAT 500 sa J.Lo u glavnoj ulozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: