Nemačkoj fale auto-inženjeri

Teško je poverovati da nemačkoj auto-industriji nedostaju inženjeri. Porsche i BMW žele da prošire poslove po ovoj zemlji, ali su u strahu da će nedostatak diplomiranih inženjera ugroziti buduću proizvodnju.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2011.

08:46

Default images

Kako piše Bloomberg, trenutna postava automobilskih inženjera u Nemačkoj polako odlazi u penziju i dolazi vreme da Porsche i BMW zaposle mlade snage.

U ovo zemlji je generalno slaba zainteresovanost za upis inženjerskih studija.

To bi mogao biti veliki problem narednih godina za kompanije kao što su BMW, koja traži 800 radnika za svoju fabriku u Lajpcigu, i Porsche, koji planira da unajmi 1.000 novih radnika.

Ove kompanije, uključujući i Mercedes, ulažu velike količine novca u istraživanje i razvoj novih vozila, pa bi nedostatak stručnih radnika mogao da utiče na proizvodnju novih tehnologija i eventualni pad prodaje u budućnosti.

Bloomberg prognozira da će možda ovi auto-proizvođači na kraju biti primorani da inženjere potraže u "azijskom dvorištu" ili na nekom drugom velikom tržištu.

Priča o napuštenom BMW-ovom salonu

Porsche Stiva Mekvina oborio rekord

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: