VW Golf 7 stiže u novembru 2012.

Iako "šestica" još uvek nije valjano uživala u popularnosti, sedma generacija VW Golfa trebalo bi da u evropske prodajne salone stigne u novembru 2012. godine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 26.01.2011.

10:55

Default images

Ova informacija objavljena je u časopisu "Automobilwoche", a navodno je do nje došla osoba bliska Volkswagenovom izvršnom direktoru.

Naslednik najprodavanijeg evropskog automobila biće prvi automobil sa VW značkom baziran na novoj ekonomičnoj MQB platformi, što je nemačka skraćenica za modularno transverzalnu arhitekturu. Ova platforma trebalo bi da posluži za izgradnju Audija A3 nove generacije, Škodu Octaviju i Seat Leona.

Takođe, nova platforma bi trebalo da osigura značajnu uštedu i da koncernu omogući proizvodnju čak tri miliona automobila godišnje.

Ono što nas sad zanima, a na šta još uvek nemamo odgovor je: da li će se ta ušteda direktno odraziti i na cenu samog automobila?

"Sedmica" bi u prodaji trebalo da se nađe u novembru 2012. godine u Evropi.

Martina Anđelković

Pročitajte više o VW Golfu VII

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: