Automobili

Ponedeljak, 19.04.2010.

10:19

2012 VW Golf VII

Iako se model šeste generacije tek nedavno pojavio na domaćem tržištu, izgleda da su Nemci neumorni, pa već za 2012. najavljuju sedmu generaciju Golfa.

Izvor: B92

Default images

Kao i mnoge druge Volkswagenove modele, i budući Golf VII dizajniraće Walter de Silva, tako da se očekuje dizajnerski kalup primenjen na modelu Scirocco.

Dizajn nove generacije verovatno neće biti iznenađenje, ali ispod haube će se naći brojne novine.

Prvi put u istoriji Golfa, Volkswagen će koristiti Twin Drive Hybrid tehnologiju koja kombinuje 1,5-litarski dizel motor sa tri električna motora.

Sve verzije Golfa 7 imaće ugrađen DSG menjač sa duplim kvačilom, dok će GTI verzija dobiti sedmostepeni menjač.

Takođe, prvi put će se u jednom VW modelu naći HCCI motor – benzinac koji se ponaša kao dizelaš – nema svećice i kombinuje veliki broj obrtaja sa niskom potrošnjom i još nižom emisijom izduvnih gasova.

Iznad 50 km/h elektromotori rade zajedno sa dizel motorom, dok se pri konstantno višim brzinama elektromotori isključuju i za pogon se koristi isključivo dizel motor.

Iz VW najavljuju da će ovaj hibrid trošiti dva puta manje dizela od standardnog 2.0 TDI agregata za istu pređenu udaljenost.

Prošle godine pojavio se snimak na kome Volkswagenovi inženjeri osmišljavaju novi VW model. Kada uporedimo fotografiju novog Golfa koja je procurela u javnost i koncept sa snimka, ne možemo a da ne pomislimo da se možda još tada "zakuvavala" sedma generacija popularnog hatchbacka.



Estetski, novi Golf neće imati neke radikalne promene. Već na prvi pogled primećuju se sofisticirane linije preuzete od modela Scirocco. Stručno je izbegnuta zaobljenost karakteristična za ranije modele, pa je samim tim postignut "opasniji" izgled prednjeg dela.

Zbog nove platforme Golf VII neće doživeti povećanje dimenzija već njihovo smanjenje. Pored dimenzija, smanjiće se i masa automobila.

Nova generacija Golfa očekuje se 2012. godine i biće ponuđena u više verzija, uključujući i kabriolet.

Tekst: Martina Anđelković

Pročitajte više o osveženom VW Golfu Cross

Pročitajte prikaz modela VW Polo GTI

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: