Predstavljena Mazda CX-5

Mazda Motor Corporation predstavila je novu Mazdu CX-5 na Salonu automobila u Frankfurtu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 02.08.2011.

08:41

Default images

CX-5 je prvi automobil iz Mazdine nove generacije proizvoda koji u sebi sadrži celokupnu Mazdinu revolucionarnu tehnologiju SKYACTIV i novu dizajnersku temu 'KODO – duša pokreta'.

"Mazda CX-5 uzdiže element zabave u vožnji – zaštitni znak svih Mazdinih automobila - na sasvim nov nivo", kažu iz Mazde.

Automobil će na ostalim tržištima biti predstavljen početkom 2012. Baziran na SKYACTIV tehnologiji koja uključuje najnovije Mazdine benzinske i dizel motore, ručne i automatske mjenjače, karoseriju i šasiju, "CX-5 objedinjuje precizno upravljanje i visoku udobnost sa izuzetnim ekološkim i sigurnosnim karakteristikama".
Ponuda motora za model CX-5 evropskih specifikacija uključuje Mazdin SKYACTIV-G 2,0-litarski motor i SKYACTIV-D 2,2-litarski dizel motor, koji stoji na raspolaganju u dve verzije različitih snaga.

"Kod ovog kompaktnog SUV-a fokusirali smo se i na dostizanje izuzetnih rezultata u oblasti očuvanja životne sredine, pa je emisija CO2 manja od 120 g/km za SKYACTIV-D 2,2-litarski motor", ističu iz Mazde.
CX-5 je prvi serijski model koji će prikazati Mazdinu novu dizajnersku temu ‘KODO – duša pokreta’, prvi put viđenu kod koncepata Mazde SHINARI i Mazde MINAGI. Jedinstvene teme KODO dizajna uključuju istaknutu prednju masku i dinamičan oblik.

Očekuje se da će CX-5 na naše tržište stići u februaru 2012. godine, a početna cena biće manja od 22.000 evra.

Salon automobila u Frankfurtu otvoren je za medije 13. i 14. septembra, a za javnost od 15. do 25. septembra 2011.

Fotografije - Nemanja Pantelić

Više fotografija ovog modela pogledajte u našoj Galeriji

Pratite naš specijal Salon automobila u Frankfurtu 2011

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: