Automobili

Ponedeljak, 14.06.2010.

09:07

Mitsubishi Lancer Evo diesel hybrid

Mitsubishi planira da sledeću generaciju Lancer Evolutiona drastično promeni, tvrde britanski novinari iz Autocara pozivajući se na neimenovane izvore bliske japanskom proizvođaču.

Izvor: B92

Default images

Novi Evo je zbog sve rigoroznijih ekoloških normi trebalo da završi na platformi koncepta PX-MiEV i da koristi kombinaciju benzinsko-električnih motora, ali kako pišu Britanci, taj projekat je završio u kanti za smeće.

Umesto njega, istraživačko-razvojno odeljenje navodno je dobilo zeleno svetlo za uparivanje dizel motora sa električnim za sledeću generaciju Lancer Evoa. Mitsubishijevi inženjeri nadaju se da bi kombinacija dizelskog motora i električne jedinice mogla da rezultira sprintom do stotke za manje od pet sekundi, ali i emisijom CO2 nižom od 200 grama po kilometru.

Hvaljeni integralni upravljački sistem S-AWC, koji nadzire i kontroliše upravljanje, kočenje i kontrolu prijanjanja, trebalo bi da osigura da Evo XI ostane jedan od najboljih automobila u klasi.

Izvor - T-Portal

Pročitajte više o modelu Mitsubishi Evo X FQ-330 SST

Pročitajte više o modelu Mitsubishi i-MiEV

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: