Opel Insignia nasleđuje Vectru

Naslednik aktuelne Opel Vectre biće model Insignia čija premijera se očekuje na salonu automobila u Londonu .

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2008.

10:00

Default images

Nakon „zvaničnih“ špijunskih fotografija nove Opelove limuzine stigle su i zvanične fotografije modela Insignia koje je objavio holandski Internet sajt "Auto Week".

Budući konkurent Mondea i Passata će, kao što je poznato, zvanično biti otkriven na Auto salonu u Londonu 22 jula, i na taj način Insignia će konačno zameniti Vectru.
Paletu motora će činiti nekoliko dizel i benzinskih motora u rasponu od 1,6 do 2,8 litara radne zapremine. Benzinska jedinica od 1,6 l pokretaće osnovni model, dok će perjanica biti opremljena 2,8 litarskim V6 sa 250 KS.

Dizel zapremine 1,9 l će po svemu sudeći doći u verzijama sa 120 i 150 KS, mada se govori i o turbo jedinici sa 180 KS, kao i 2,9 litarskom V6 dizel motoru.

Početak prodaje modela Insignia najavljen je za oktobar 2008. godine, a kupcima će na raspolaganju biti limuzina, hatchback i karavan verzija.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: