Propali pregovori o malom autu

Nemački Mercedes-Benc prekinuo je pregovore s Fiatom o zajedničkoj izradi manjeg gradskog autmobila, objavio je Internet sajt Global auto sistem, pozivajući se na izvore u dvema kompanijama. (Tanjug)

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 28.11.2007.

12:36

Default images

Prema tom izveštaju, analitičari Mercedes-Benca procenili su da bi korist od saradnje sa italijanskom firmom na takvom projektu bila vrlo mala. Kako je obrazložio jedan direktor Mercedes-Benca, italijanska proizvodnja manjih automobila ima veće troškove nego nemačka, a na prekid razgovora uticali su i različiti pogledi na način proizvodnje i kvalitet.

Predsednik Mercedes-Benca, Diter Ceče, u okviru programa smanjivanja troškova poslovanja, angažovao se na traženju partnera sa kojima bi kompanija mogla da deli troškove razvoja naslednika sadašnje A-klase automobila. Kompanija je računala na iskustva Fiata u segmentu manjih autmobila i na doprinos povećanju efikasnosti, kao što je to slučaj sa štedljivim modelima fijat punto i bravo.

Najnovija odluka Mercedes-Benca otvara, međutim, vrata za moguću saradnju sa velikim rivalom BMW-om, pošto obe kompanije traže partnere kako bi smanjile troškove proizvodnje manjih vozila. Predsednik BMW-a Norbert Rejthofer potvrdio je kontaktne na nivou članova odbora direktora, ali je kazao da još nije razgovarano o detaljima saradnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

19 h

Podeli: