Galerija: Citroen C5 Aircross – novi SUV u Evropi

Francuski proizvođač objavio je fotografije svog novog kompaktnog SUV modela, koji nakon kineskog stiže i na evropsko tržište.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.05.2018.

08:50

Galerija: Citroen C5 Aircross – novi SUV u Evropi

Citroen C5 Aircross debitovao je pre godinu dana na sajmu automobila u Šangaju, a od jeseni 2017. dostupan je kupcima u Kini.

Ovih dana novi Citroenov kompaktni SUV najzad stiže i u Evropu. Dimenzije vozila su (d/š/v): 4,50/1,84/1,67 m, dok je međuosovinsko rastojanje 2,73 m.

Zahvaljujući vešto uklopljenim zadnjim stubovima, postignut je vizuelni efekat "lebdećeg" krova, a kupcima je na raspolaganju 30 različitih kombinacija boja karoserije, krova i ukrasnih detalja na spoljašnjosti.

U ponudi su alu felne dimenzija od 17 do 19 inča, u nekoliko stilskih varijanti, a mogućnosti personalizacije dodatno su proširene velikim izborom boja tapacirunga u enterijeru.
Citroen se pobrinuo da se i putnička kabina razlikuje od konkurencije. Unutrašnjost je izvedena u dve nijanse, a površine su u značajnom procentu presvučene kožom. Utisak je da su upotrebljeni kvalitetni materijali koji doprinese utisku da se nalazite u vozilu premijum klase.

Dizajneri su kroz čitav enterijer naglasili motiv četvorugaonih formi, pa je većina površina oblikovana na taj način, uključujući i ventilacione otvore.

Centralnu poziciju zauzima 8 inčni ekran multimedijalnog sistema, dok je analogna instrument tabla ustupila mesto velikom 12,3 ičnom digitalnom displeju.
Citroen C5 Aircross postavljen je na EMP2 mehaničku platformu koju je razvio PSA, a koju koristi i Peugeot 3008, ali i Opel Grandland X.

U Evropi će na raspolaganju biti dva benzinca i dva dizelaša. Osnovni benzinski motor je PureTech sa 130 ks, uparen sa šestobrzinskim manuelnim menjačem.

Snažniji PureTech benzinac razvija 180 konjskih snaga i dolazi sa novim osnobrzinskim automatikom.
Bazični dizelaš BlueHDi isporučuje 130 ks i može se dobiti u verzijama sa manuelnim i automatskim menjačem, dok BlueHDi sa 180 “konja” u ponudi ima samo automatik.

C5 Aircross je prvi Citroen koji će imati verziju sa plug-in hibridnim sistemom. Ova varijanta stiže 2019. godine a imaće pogon na sva 4 točka. Ako se vozi isključivo na struju hibridni model, moći će da pređe do 60 km.

Citroen C5 Aircross za Evropu izrađivaće se u Renu.

Više fotografija ovog modela pogledajte u Galeriji.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: