Zavirite u novi VW Touareg (FOTO)

Volkswagen je objavio nekoliko fotografija pretprodukcijskog Touarega nove generacije, među kojima su i dve na kojima se vide detalji iz putničke kabine.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 02.03.2018.

09:18

Zavirite u novi VW Touareg (FOTO)

Na jednoj od fotografija prikazan je deo komandne table ispred suvozača sa ventilacionim otvorima koji su uklopljeni u horizontalno postavljene ukrasne lajsne.

Kako saznaje Automotive News, ono što se zbog ugla snimanja ne vidi, jesu digitalni ekrani koji su deo takozvanog " Innovision Cockpita".
U pitanju su 2 displeja – prvi, dimenzija 12 inča, menja klasičnu analognu instrument tablu, dok drugi dijagonale 15 inča opslužuje multimedijalni sistem Touarega. Ekrani se na prvoj fotografiji ne vide jer je kokpit zakošen prema vozaču, objašnjava isti izvor.

Kako bi kupcima pruži osećaj luksuza u vožnje, Volkswagen je kabinu obložio kvalitetnim materijalima, uključujući ukrasne detalje od aluminijuma i drveta.
Volkswagen je objavio i nekoliko fotografija deličmično "kamufliranog" pretprodukcijskog Touarega koje su nastale tokom završnih faza testiranja.

Nova generacija Volkswagenovog SUV-a postavljena je na MLB Evo mehaničku platformu, koju deli sa drugim SUV modelima VW grupe, kao što su Audi Q7, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga i Lamborghini Urus.
Proizvođač je najavio da će među opcijama kupcima biti na raspolaganju i sistem upravljanja na sva 4 točka.

Ponuda motora je i dalje nepoznata, očekuje se pre svega standardna 3.0-litarska V6 dizel jedinica sa 270 KS, takođe i turbobenzinac sa oko 340 KS.

Takođe, plug-in hibrid bi trebalo da predstavlja kombinaciju turbo četvorocilindraša od 252 KS i elektromotora od 100kW koji bi snagu podigao na 380 KS uz domet od 50 km samo na električni pogon.

Najavljuje se i povratak V8 motora, kao i najmoćnija R verzija Touarega.
VW Touareg za 2019. imaće premijeru 23. marta na sajmu automobila u Pekingu, dok će prodaja početi tokom leta.

Automobil će se izrađivati u pogonu u Bratislavi, u Slovačkoj.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: