Peugeot 308 za 2018: Novi motor i menjač

Početkom aprila na Internet su dospele prve fotografije restilizovane 308-ice, a mesec dana kasnije Peugeot je objavio informacije o unapređenjima koja su izvršena na ovom modelu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 05.05.2017.

09:05

Peugeot 308 za 2018: Novi motor i menjač

Kada je reč o dizajnu spoljašnjosti automobila, Peugeot odlučio za diskretnu restilizaciju.

Najveće stilske promene su na prednjem delu vozila - preoblikovani su maska hladnjaka i branik, dok su tačkasta dnevna LED svetla zamenjena modernijim LED trakama. Branik ima veće otvore za vazduh, a drugačija su i prednja svetla za maglu.

Iako ovog puta nije objavio fotografiju zadnjeg dela automobila, Peugeot je saopštio da su stop svetla takođe blago restilizovana.
Najvažnije promene na modelu za 2018. tiču se motorizacije i prenosnih sistema. Tako je najsnažnija dizel verzija 308 GT sa motorom od 180 ks sada standardno opremljena novim osmobrzinskim automatskim menjačem, za razliku od aktuelnog modela koji je koristio šestostepeni automatik.

Pored toga, Peugeot 308 za 2018. je prvi model ovog francuskog proizvođača koji je dobio novorazvijeni četvorocilindarski dizel motor od 130 ks sa nižom emisijom štetnih gasova.

Unapređen je i PureTech 130 S&S benzinac kod koga su smanjene potrošnja i emisije štetnih gasova, a motor je povezan sa novim šestobrzinskim manuelnim menjačem.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: