Automobili

Sreda, 23.12.2015.

15:08

Ford priprema moćnu Fiestu RS za 2017?

Ford će ponudu sportskih RS modela proširiti i na Fiestu, piše Auto Bild.

Izvor: B92

Default images
Moguæi izgled Ford Fieste RS (render: X-Tomi)

Kako saznaje nemački auto-magazin Fiesta RS trebalo bi da ima premijeru 2017. godine. Ispod haube će se nalaziti četvorocilindarski 1.6 litarski turbo benzinac koji se već ugrađuje u Fiestu ST.

Motor će biti pojačan pa će umesto 199 ks, proizvoditi čak 250 ks.
Moguæi izgled Ford Fieste RS (render: X-Tomi)
Iako je zbog previše "konjskih snaga" (350) Ford odlučio da se snaga kod Focusa RS prenosi na sva 4 točka, Fiesta RS trebalo bi da ima pogon na prednje točkove.

Osim po snažnijem motoru, trkačka Fiesta razlikovaće se od slabijih verzija i po specijalnom sportskom oslanjanju i unapređenim kočnicama, a spolja posmatrano i po karakterističnim aerodinamičkim dodacima.

Foto: X-Tomi Design

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

10 min

Podeli: