Automobili

Sreda, 03.06.2015.

13:21

Novi globalni Hyundai krosover zvaće se Creta

Korejski proizvođač saopštio je da će do kraja 2015. lansirati potkompaktni krosover Creta, koji će se prodavati na tržištima širom sveta.

Izvor: B92

Default images
Hyundai ix25

Hyundai je 2014. predstavio model ix25 (prikazan na fotografiji) namenjen kineskom tržištu i tako najavio ulazak u popularan segment potkompaktnih krosovera.

Iako je ix25 bio namenjen isključivo kupcima u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, u automobilskim medijima se već tada spekulisalo da je u pripremi i globalni model.

Hyundai je zvanično potvrdio ove glasine, najavivši da će novi model Creta najpre stići na indijsko tržište, do kraja 2015, da bi se 2016. godine pojavio i u drugim svetskim regionima – uključujući i Evropu.

Ako vas naziv budućeg krosovera podseća na ime ostrva Krit (eng. Crete), sličnost je namerna.

Hyundai objašnjava da je inspiraciju za oznaku modela pronašao upravo u tom grčkom ostrvu, čije je ime kobinovao sa engleskim terminom “creative” (kreativan).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: