Prodaje se jedinstveni Maserati Boomerang iz 1971.

Jedan od najatraktivnijih konceptnih automobila iz sedamdesetih godina 20. veka, Maserati Boomerang, biće ponuđen na prodaju, objavila je aukcijska kuća Bonhams.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

09:01

Default images
Foto: Bonhams

Nastao na tabli za crtanje čuvenog Đorđeta Đuđara (Giorgetto Giugiaro), Boomerang na najbolji način reflektuje ideje i zamisli dizajnera super-sportski automobila iz tog perioda.

Maseratijev jedinstveni koncept imao je premijeru na sajmu automobila u Torinu, 1971, kao nefunkcionalna dizajnerska studija.
Foto: Bonhams
Boomerang se pred publiku vraća na auto-salonu Ženevi 1972. godine, ali je automobil u međuvremenu dobio pogonski sistem - V8 motor sa 300 ks.

Kako su tada tvrdili njegovi konstruktori, Maserati Boomerang mogao je da postigne i svih 300 km/h.
Foto: Bonhams
Ako vam je pogled privukla njegova strelasta spoljašnjost, šta tek reći za enterijer. Verovatno ni pre ni posle nije napravljen ovako neobičan volan u jednom automobilu.

Kompletna instrument tabla, ali i prekidači za svetla, migavce, kao i druge komande, nalaze se na stubu upravljača.
Foto: Bonhams
U aukcijskoj kući Bonhams kažu da Maserati Boomerang registrovan i u voznom stanju, što znači da će budući vlasnik moći da ga vozi na javnim putevima.

Cena još uvek nije poznata, ali procenjuje se da će kupac za ovaj automobil morati da izdvoji oko 4 miliona dolara (oko 3,6 miliona evra).

Pogledajte galeriju fotografija: Maserati Boomerang

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: