Da li je moguće da se on "zaglavio" u pesku?

Mercedes G63 AMG sa pogonom 6x6 verovatno je poslednji automobil od kog biste očekivali da mu je potrebna pomoć drugog vozila da ga izvuče. Pa ipak, i to se dogodilo na jednoj peščanoj plaži u Kuvajtu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.04.2014.

10:43

Default images

Mercedes G63 AMG 6x6 zasnovan je na vojnoj verziji G klase i konstruisan je za najzahtevniju terensku vožnju. U odnosu na standardnu G klasu sa 4 točka, ovaj model ima povećano odstojanje od tla koje iznosi 46 cm. Uz to, vozilo ima i specijalne točkove od čak 37 inča.

Dozvoljeni napadni ugao prilikom prilaska prepreci je 52 stepena (16 više nego na 4x4 verziji), a pri silasku ovaj ugao iznosi 54 stepena (+27 u odnosu na model 4x4). U svakom slučaju, jedan takav terenac ne bi trebalo da ima problema u vožnji po peščanoj plaži.

Nije poznato zbog čega je Mercedes morao da potraži pomoć građevinske mašine da bi ga odšlepovali. Na snimku se vidi da je prednja leva guma potpuno ispustila vazduh, pa bi osim eventualnog kvara, i to mogao da bude jedan od razloga:



U slučaju da je u pitanju guma, verovatno se radi o ozbiljnijem oštećenju, s obzirom da je Mercedes G63 AMG 6x6 opremljen sistemom za ispumpavanje i dopumpavanje guma, koji koristi u zavisnosti od podloge po kojoj se vozilo kreće:



Pročitajte više o Mercedesu G63 AMG 6X6.

Pročitajte i o drugim vojnim vozilima koja su dobila svoje civilne verzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: