Zašto je Jaguaru zasmetala Mercedesova kokoška?

Marketing odeljenje Jaguara napravilo je šalu na račun nedavno prikazane Mercedesove reklame sa kokoškom.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.12.2013.

12:46

Default images

Mercedes je u septembru prikazao simpatičnu reklamu u kojoj je uz pomoć kokoške predstavio mogućnosti svog naprednog sistema oslanjanja, Magic Body Control:



Da li zbog veliki popularnosti koju je ovaj video stekao na internetu, nedostatka kreativnosti ili nečeg trećeg, Jaguar je odlučio da se na podsmešljiv način nadoveže na Mercedesovu ideju.

U kontrareklami, britanski proizvođač luksuznih automobila daje prednost "mačijim refleksima" svojih automobila nad "magičnim" sistemom oslanjanja nemačkog rivala:



Odluka menadžmenta Jaguara da se na ovakav način podsmehne Mercedesu iznenađuje ako se zna da je nova S klasa, na kojoj je nemački proizvođač prvi put predstavio sistem Magic Body Control, doživela odličan prijem kako u medijima, tako i kod kupaca i da za njom na tržištu vlada velika potražnja.

U svakom slučaju, nakon pomalo drske Jaguarove reklame očekujemo da ni Mercedes neće sedeti skrštenih ruku i da će se revanširati odgovarajućum merom.

U prošlosti smo više puta bili svedoci "rata reklamama" u auto-industriji, a najupečatljivi je primer Audija i BMW-a. U novije vreme propagandni rat vodili su Volkswagen i organizacija Greenpeace.

Mercedesov "odgovor" koji je stigao u međuvremenu, možete pogledati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: