"Karambol” na Nirburgringu

U udesu koji se u nedelju 2. oktobra dogodio na stazi Nirburgring u Nemačkoj teže je povređen jedan od vozača, a oštećeno je osam vozila. Šteta je procenjena na oko 100 000 evra.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.10.2011.

09:00

Default images

Prema izveštaju policije, nesreća se dogodila u 2 sata popodne na jednoj od zahtevnijih deonica piste, kada su tri automobila usporila zbog radova koji su se odvijali na stazi.

Četvrti auto koji je naišao iza njih kasno je reagovao i, uprkos kočenju, “zakucao” se u jedno od zaustavljenih vozila. Nakon toga izleteo je na travu, odbio se od zaštitne ograde, vratio na pistu i udario u druga dva zaustavljena automobila.

I tu nije bio kraj – još tri vozača koja su naišla na sudar zaustavili su svoja vozila na vreme, ali to nije pošlo za rukom osmom i poslednjem učesniku ovog “karambola” koji je naleteo na njih.

U policiji kažu da su vozači, koji su učestvovali u ovom lančanom sudaru, iz nekoliko evropskih zemalja, a u udesu je stradala i jedna Corvetta iznajmljena u rent-a-car agenciji u Švedskoj.

Inače, ova nesreća se dogodila u neposrednoj blizini mesta na kojem je Niki Lauda za vreme Velike nagrade Nemačke 1976. doživeo težak udes i zadobio ozbiljne opekotine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: