Kineski frizer napravio Aventadora

Jedan kineski frizer i brica iz Kunminga uzeo je auto-delove u svoje ruke i napravio Lamborghini Aventadora. Izgleda da Kinezi baš vole da kopiraju.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 18.05.2011.

07:58

Default images

Vlasnik frizerskog salona u Kunmingu u Yunnan provinciji bio je toliko impresiran novim Lambom da je rešio da jednog napravi za sebe.

Njegova kreacija zasniva se na modelu Nissan Cefiro iz 1995. godine.

Međutim, iako je Kinez uspeo skoro potpuno da prekopira linije Aventadora, ispod haube njegovog dela nije se našao V10 motor sa 700 KS, već turbopunjeni dvolitarski šestocilindrični motor smešten napred koji je prerađen tako da razvija 400 KS.
Nedostatak ugljeničnih vlakana rešio je upotrebom manje lakih, ali podjednako čvrstih materijala.

Ponosni vlasnik radio je 12 dana na svom automobilu iz snova i ceo proces koštao ga je 90.000 yuana, odnosno oko 9.800 evra. Inače, pravi Aventador košta 255.000 evra bez poreza i ostalih dažbina.

Ipak, ostalo je još posla na kvazi-Aventadoru: trebalo bi ga prefarbati, ugraditi mu svetla, stakla i, onda, pronaći način da postane legalno vozilo na običnim putevima.

Pročitajte više o Lamborghini Aventadoru

Aventador protiv smaka sveta

Rasprodat Lamborghini Aventador

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: