Opel Zafira Tourer (redizajn)

Opel je objavio zvanične fotografije i tehničke detalje restilizovane Zafire.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 01.06.2016.

09:04

Opel Zafira Tourer (redizajn)

Posle rendera koji su krajem maja "procurili" na Internet sa Opelovog nemačkog konfiguratora, u prilici smo da vidimo osveženu Zafiru za 2017. u punom sjaju. Iako nije reč o novoj generaciji, već o redizajnu, automobil koji u prodajne salone stiže u septembru ima znatno izmenjen prednji deo koji je oblikovan u stilu nove Astre.
U skladu sa tim, Zafira Tourer ima nove prednje svetlosne grupe, drugačiju masku hladnjaka i branik, a kupcima su kao opcija dostupni adaptivni LED farovi. Ostatak karoserije praktično je isti kao na verziji iz 2011.

Redizajn je obuhvatio i unutrašnjost Zafire. Automobil je dobio novi, znatno moderniji i skladniji kokpit sa manjim brojem dugmića nego što je to bio slučaj ranije.
Promenjen je i dizajn volana, a novi sedmoinčni ekran IntelliLink multimedijalnog uređaja postavljen je nešto niže nego pre. Osim toga, multimedijalni sistem omogućava laku integraciju smartfon uređaja zahvaljujući Apple CarPlay i Android Auto kompatibilnosti.

Veliki komandni klaster koji se nalazio ispod njega redukovan je na svega nekoliko prekidača.
Nova Zafira Tourer dolazi sa OnStar tehnologijom, koja uključuje brojne bezbednosne opcije. Reč je o paketu sa Wi-Fi "hotspotom" unutar vozila i brojnim mobilnim i servisima za hitne slučajeve.

Bez obzira sa kakvim hitnim slučajem vozač mora da se suoči, Opel OnStar nudi asistenciju 24 časa dnevno, 365 dana u godini, a ukoliko se u vozilu aktivira vazdušni jastuk, On Star će se automatski staviti u funkciju i pozvati pomoć.
Iako je Zafira Tourer pre svega prostrani putnički automobil, Opel ističe da se obaranjem sedišta dobija korisna zapremina za prevoz raznih predmeta koja dostiže maksimalnih 1.860 litara.

Među opcijama se izdvaja i veliki panoramski stakleni krov, a spisak opreme sadrži i brojne bezbednosne sisteme asistencije, kao što je unapređena Opel Eye kamera, koja radi u sprezi sa sistemom za upozorenje na sudar (Forward Collision Alert) i sistemom čitanja saobraćajnih znakova.
Kupci mogu da naruče i opcioni adaptivni tempomat, zatim sistem koji upozorava na neželjeno napuštanje vozne trake, kao i FlexRide tehnologiju prilagodljivog ogibljenja.

Opel još uvek nije saopštio detalje o mottorizaciji, ali tvrdi da je nova Zafira Tourer "jedino vozilo u klasi koje osim benzinskih i dizel motora nudi agregate koji za pogon mogu da koriste i tečni naftni gas i komprimonavi prirodni gas".
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: